TEFLON®-bevonó, Szinterező és Kereskedelmi Kft.

TEFLON® bevonatok tulajdonságai

A TEFLON® összehasonlíthatatlanul sokoldalúbb minden más műanyagnál
Amióta a DuPont vegyésze, Roy Plunkett először dokumentálta a TEFLON® PTFE fluorpolimer felfedezését 1938-ban, a DuPont folytatta a fluorpolimer történelmének írását. Az alaptechnológiától az egyedileg tervezett fluorpolimer termékekig folyamatosan bővíti a TEFLON® bevonatok funkcionális minőségét a mai nagyigényű műszaki alkalmazások területén.

A TEFLON® bevonatok kimagasló tulajdonságai
Tapadásmentesség
Nagyon kevés szilárd anyag tapad a TEFLON® bevonathoz. Bizonyos anyagok ragadhatnak egy ideig, de azok is általában könnyen eltávolíthatóak.
Alacsony súrlódási tényező
A TEFLON® bevonat súrlódási tényezője általában 0,05 és 0,20 között van a terheléstől, a csúszási sebességtől és az alkalmazott Teflon® bevonattól függően.
Víztaszítás
A TEFLON® bevonattal ellátott felületek olaj- és víztaszítóak, nem nedvesednek, így könnyebb a tisztításuk, sok esetben öntisztítóak.
Hőállóság
Az ipari TEFLON® bevonatok folyamatosan használhatóak akár 270 °C állandó hőmérsékleten. Egyedi esetekben rövidebb időszakra akár magasabb hőfokon is alkalmazható. (Szakmai egyeztetést igényel!)
Egyedülálló elektromos tulajdonságok
A TEFLON® bevonatnak – széles frekvencián tesztelve – nagyon magas az átütési szilárdsága, alacsony a veszteségi tényezője és nagyon magas a felületi ellenállása. Különleges módszerekkel elérhető, hogy elektromos vezetővé válva antisztatikus bevonatként alkalmazzák.
Hidegállóság
Az ipari TEFLON® bevonatok jól bírják a szélsőséges hideget anélkül, hogy alaptulajdonságai megváltoznának. Folyamatosan akár a mínusz 270 °C–ig is alkalmazható.
Vegyszerállóság – korrózióvédelem
A TEFLON® bevonat semleges marad – nem reagál – a kémiai környezetére, csak az olvadt alkáli fémekre és az erősen fluortartalmú vegyszerekre érzékeny.